Това ми позволи да възобновя живота си и наистина да живея отново

Обичах да готвя, да общувам с приятели и да работя доброволно. Преди това дните ми бяха заети с посещаването на срещи на PTA и воденето на местната детска театрална група. Но скоро светът ми се сви драстично, тъй като прекарвах цялото си време вкъщи, обикновено на дивана, гледайки телевизия, депресиран от това, което се беше превърнал в живота ми и в мъчителна болка. В крайна сметка започнах да губя надежда.

Най -тъжното ми беше, че имах чувството, че двете ми красиви деца са загубили майка си, а съпругът ми е загубил жена си (това е моето семейство на снимката). По същество се отказах от отговорностите си като майка и съпруга, тъй като хроничната ми болка пое всичко и ми остави черупка от предишното ми аз.

Бях изолиран, но въпреки че не го осъзнавах, далеч не бях сам. Хроничната болка се очертава като основен здравен проблем в тази страна, засягайки около 100 милиона американци. Някои от тях изпитват синдром на хронична болка, същото заболяване, което ме завладя.

Сестра ми, психолог, знаеше, че трябва да опитам различен подход, затова направи известно проучване и намери резидентна програма в болница Силвър Хил в Ню Ханаан, Коннектикут, която се фокусира изцяло върху хроничната болка и възстановяването. Идеята да оставя семейството си за един месец беше сърцераздирателна за мен, но трябваше да направя нещо – така или иначе наистина не бях до тях. Реших да преглътна гордостта си и да опитам програмата, защото продължаването на живота, доминиран от болка и нещастие, просто не беше вариант.

“Маскиране” на моята болка

Фокусът на програмата Silver Hill е да научи хората как да живеят с болката си. Трябва да приемете, че вероятно никога няма да изчезне напълно. Болкоуспокояващите със сигурност няма да направят това. Всъщност, както научих, те в крайна сметка могат да влошат болката.

В началото на програмата на пациенти с хронична болка като мен се дава празна маска и се иска да я украсят, за да отразят чувствата си. Направих моята черна, с големи, блестящи сълзи, които представляват моето страдание, но и проблясък на надежда, че нещата може да се подобрят (това е моята маска вдясно).

Също така ми бяха предложени инструменти и умения – внимателност, медитация, упражнения и други – които ми помогнаха да променя връзката си с болката. Научих, че много от нас са склонни да катастрофизират болката си („Гърбът ме убива!“). Най -важното е, че осъзнах, че имаше моменти, в които наистина не изпитвах болка и как да уловя тези моменти и да ги надграждам. Толкова е важно да насочваме мислите си към положителните неща в живота и да практикуваме благодарност за тях.

Заедно с това дойдоха ежедневни физиотерапевтични сесии и групови класове, в които ни учеха за храненето и холистичните подходи за овладяване на силата на ума ни да управлява болката си. Понякога се нуждаем от напомняне, за да се насладим на простите удоволствия в живота си – да споделим смях с приятел, да слушаме страхотна музика, да се насладим на красотата на света около нас – и да ги направим централни в ежедневието ни.

Обратно към старото ми Аз

Малко преди да напусна едномесечната програма, бях помолен да направя друга маска (показана вляво). Този път маската ми беше ярко жълта и покрита с думи, които изрязах от списания: безопасно … безплатно … здраве … мощно … намерено!

Използвам инструментите, harmoniqhealth.com които ми даваха всеки ден, за да поддържам хроничната си болка в перспектива. Това ми позволи да възобновя живота си и наистина да живея отново. Връщам се към това, че бях човекът, който бях и съм предназначен да бъда – щастлив, зает, активен, социален, приключенски, майка, съпруга; човек, който обича живота и оценява всичко, което имам, и почти загубил. Най -важното е, че си върнах усмивката.

Има много програми като тази в болницата Silver Hill за лечение на хронична болка. За повече информация относно управлението на болката и лечението на хронични болкови разстройства, свържете се с Американската асоциация по хронична болка.  

Важно: Мненията и становищата, изразени в тази статия, са на автора, а не на здравето на всеки ден.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .

От Дон Рауф, 13 януари 2021 г.

CES 2021 разкрива най-доброто в здравните технологии, самообслужването, домашното здраве, дистанционното наблюдение и др

Тъй като пандемията от COVID-19 все още бушува, CES 2021 става изцяло дигитален, подчертавайки необходимостта повече от всякога от технологии, които ни пазят и свързват. nbsp. . .

От Everyday Health Editors, 12 януари 2021 г.

Черните, латино и местните общности са най -силно засегнати от топлинните вълни

Здравето, икономиката и справедливостта на квартала влизат в игра.

От Кейтлин Съливан, 8 октомври 2020 г.

Тръмп срещу Байдън: На ​​кого вярвате със здравето си?

Предстоящите президентски избори ще окажат дълбоко въздействие върху здравето на всички американци. Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии.

От Салма Абделнур Гилман, 18 август 2020 г.

Може ли да спестите пари от лекарствата си с рецепта?

Тествайте знанията си за начините за спестяване на лекарства с рецепта и вижте дали извличате максимума от тях. Колкото повече знаете, толкова повече можете да спестите. . .

От Debra Fulghum Bruce, PhDA 8 април 2019 г. “

Местният фармацевт може да бъде ключов член на вашия здравен екип. Тери Вайн/Корбис

Един от ключовите членове на вашия здравен екип е някой, с когото вероятно не сте разговаряли – вашият местен фармацевт. Много хора смятат, че фармацевтът е строго някой, който отпуска лекарства, както е предписано от лекар, но фармацевтите предлагат широк спектър от услуги за грижа за пациентите.

„Фармацевтите са в състояние да видят цялостна картина около лекарствата на пациента, за които може би клиницистите не могат да знаят“, казва Скот А. Фийлдс, доктор по медицина, MHA, професор и заместник -председател на катедрата по семейна медицина в Oregon Health Медицински факултет на Научния университет (OHSU).

Проучване на 5200 лицензирани фармацевти в САЩ установи, че по -малко от половината от работното им време е изразходвано за попълване на рецепти. Шест от 10 фармацевти осигуряват управление на медикаментозна терапия (MTM), което, както е определено от Американската асоциация на фармацевтите, включва „прегледи на медикаментозна терапия, консултации по фармакотерапия, управление на антикоагулацията, имунизации, програми за здраве и уелнес и много други клинични услуги. ”

По -лесен, по -чест достъп

Националното проучване на работната сила на фармацевтите от 2014 г. показва, че пациентите имат по-голям достъп до тези ръководени от фармацевтите услуги в различни здравни заведения. Почти половината от фармацевтите във вериги аптеки и 57 % от фармацевтите в супермаркети съобщават, че предлагат здравни прегледи и имунизации.

„Средно пациентите се срещат с фармацевти три до 10 пъти по-често, отколкото с лекарите“, казва Брад Тис, PharmD, продуктов лидер за управление на медикаментозна терапия в Cardinal Health, компания, базирана в Дъблин, Охайо. „Така че този диалог между фармацевт и пациент може да бъде особено важен за цялостното здравеопазване на пациента. ”

Йен Фам, RPh, директор на аптечните услуги в OHSU, е съгласен. „Доста често ние сме най -достъпният доставчик на здравни грижи за пациентите“, казва Фам.

Помагане на придържането към пациента

Фармацевтите могат да играят ключова роля в придържането на пациентите към насоките за лечение и лекарства, както е показано в проучване, публикувано на 14 април в списанието на Американската медицинска асоциация (JAMA).

Изследователите установяват, че пациентите с предсърдно мъждене, на които е предписан нов вид разредител на кръвта, са по -склонни да приемат лекарството правилно и да не пропускат дози, когато фармацевт е бил тясно ангажиран с грижите им. Проучването конкретно посочва ползите от „обучението на пациентите, ръководено от фармацевти“ и „наблюдението на нежелани събития и придържане, ръководени от фармацевт. ”

СВЪРЗАНИ: Опасностите от извънборсови наркотици, за които трябва да знаете

Фармацевтите в проучването предлагат „високо ниво на контрол и преглед, за да се уверят, че пациентите получават лекарствата“, казва съавторът на изследването, д-р Минту Турахия, асистент по медицина в Медицинския факултет на Станфордския университет. „Имаше много внимание върху дозата, взаимодействие с хронично бъбречно заболяване и преглед, за да се гарантира, че пациентите трябва да получават тези лекарства. ”

Елате подготвени

Независимо дали виждате фармацевта за нова рецепта или пълнене, подгответе въпросите си предварително. Ето някои предложения:

Има ли генерична версия на предписаното лекарство? Фармацевт може да ви посъветва, ако има генеричен вариант, който е по-евтин от лекарство с марка. „Ключовата разлика между генеричните и маркови лекарства е цената“, казва Фам. „Генеричните лекарства имат същата активна съставка като марката. ”Не всички генерични лекарства обаче са еднакви. Както отбелязва Фам, „някои от„ пълнителите “[неактивните съставки] може да са различни и пациентите може да предпочитат една марка пред другата въз основа на тях. ”В някои случаи може да не е наличен генеричен заместител. Има ли големи странични ефекти или специални инструкции? Вашият лекар вероятно няма да преодолее всички странични ефекти, когато ви дава рецепта, а отпечатаната информация за противопоказанията и страничните ефекти, които идват с лекарствата, може да бъде огромна. „Те ще изброят всички тези странични ефекти, но няма нищо, което да показва колко те са от значение за конкретен пациент и другите болести, които имат, или лекарства, които приемат“, казва д -р Фийлдс. Pham предлага да попитате фармацевта конкретно дали има някакви специални инструкции, когато приемате лекарства, като „приемайте със или без храна [или] стойте далеч от слънцето. . . ”Ами ако пропусна доза? Случайното пропускане на доза лекарство не е необичайно и не винаги е причина за безпокойство. Но е важно да знаете как трябва да се справите със ситуацията, ако тя се случи. Как трябва да съхранявам лекарството си? Повечето лекарства трябва да се съхраняват в сухо помещение при стайна температура, докато други изискват охлаждане. Говорете с фармацевта как да съхранявате лекарства, както и как правилно да изхвърляте неизползваните лекарства. Поискайте преглед на лекарствата. Ако приемате няколко лекарства, Tice предлага да помолите фармацевта да ви помогне да съставите график, за да увеличите максимално тяхната ефективност и да избегнете взаимодействия. Трябва ли да видя лекар? Дори ако нямате рецепта, може да искате да се консултирате с фармацевта за състояние, което лекувате с лекарства без рецепта. „[Фармацевтът] може да зададе конкретни въпроси, като например къде е състоянието, какво е усещането, колко време се случва това и какви лекарства сте опитвали“, казва Фам. „Фармацевтите са добър ресурс за питане за здрави здравни грижи. ”

Работейки с вашия първичен лекар и други здравни специалисти, фармацевтът може да играе централна роля в „система от грижи, където [доставчиците] имат взаимни и различни отговорности” във вашето лечение, казва Фийлдс.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здравословен начин на живот!

Най -новото в здравословния начин на живот

Холистичен поглед върху благосъстоянието и здравната грамотност

Главният медицински редактор на Everyday Health Arefa Cassoobhoy, MD, MPH, очертава пътя към „точна и практична“ медицинска информация.

От Аби Елин, 26 април 2021 г.

Вашият град ли е един от най -здравите (или нездравословни) в САЩ?

Ново проучване класира близо 200 места въз основа на здравеопазване, храна, фитнес и COVID-19.

От Беки Ъпъм, 9 февруари 2021 г.

CES 2021: Може ли виртуалната медицина да помогне за намаляване на различията в здравеопазването?

Експерти по здравни технологии се събраха на тазгодишното изложение за потребителска електроника, за да обсъдят как технологията може да предложи път към справедливо здравеопазване. . .

От Дон Рауф, 15 януари 2021 г.

CES 2021: Телемедицината е възхвалявана като история на успеха в здравеопазването през 2020 г.

Експертите по здравни технологии на изложението за потребителска електроника през 2021 г. разказаха начините, по които телемедицината подобри грижите за пациентите през последната година.

От Дон Рауф, 14 януари 2021 г.

Център за здраве и уелнес на CES 2021 с нови устройства за физическа терапия у дома, подобрен слух, мониторинг на кръвната глюкоза и др.

Многобройни устройства, представени на CES 2021, отразяват здравните нужди, изведени на преден план от пандемията COVID-19, включително преносим пречиствател на въздуха, а. . .

От Everyday Health Editors, 13 януари 2021 г.

CES 2021: Какво е бъдещето след пандемията за телездравето и цифровите здравни технологии?

Експертите по здравни технологии преразглеждат иновациите, които са помогнали на потребителите да поддържат благосъстоянието си по време на пандемията и как могат да продължат. . .

От Дон Рауф, 13 януари 2021 г.

CES 2021 разкрива най-доброто в здравните технологии, самообслужването, домашното здраве, дистанционното наблюдение и др

Тъй като пандемията от COVID-19 все още бушува, CES 2021 става изцяло дигитален, подчертавайки необходимостта повече от всякога от технологии, които ни пазят и свързват. nbsp. . .

От Everyday Health Editors, 12 януари 2021 г.

Черните, латино и местните общности са най -силно засегнати от топлинните вълни

Здравето, икономиката и справедливостта на квартала влизат в игра.

От Кейтлин Съливан, 8 октомври 2020 г.

Тръмп срещу Байдън: На ​​кого вярвате със здравето си?

Предстоящите президентски избори ще окажат дълбоко въздействие върху здравето на всички американци. Ето къде стоят двамата кандидати за големи партии.

От Салма Абделнур Гилман, 18 август 2020 г.

Може ли да спестите пари от лекарствата си с рецепта?

Тествайте знанията си за начините за спестяване на лекарства с рецепта и вижте дали извличате максимума от тях. Колкото повече знаете, толкова повече можете да спестите. . .

От Debra Fulghum Bruce, PhDA 8 април 2019 г. “

За Лиза Дейли, колонистка и писателка от Сарасота, Флорида, младежкият артрит беше като да бъде поставен във вряща тенджера с вода, която бавно ставаше все по -гореща.

Тя започна с малка болка, когато беше малка, но когато тя стана възрастна, симптомите бяха почти прекалено големи.

Category:

blog

Comments are closed.